2019 Yılında Alınacak En İyi 10 Aynasız Kamera

0
2019 yılı için en iyi Aynasız Kameralar yazısı benim için daha mantıklı geldi. Çünkü ; Yeni yılınızın başında aldığınız o müthiş fotoğrafçılık ruhunuz ile yıl boyunca, yıllar boyunca güzel anlarınızı saklayabileceğiniz, ölümsüz kılabileceğiniz kaliteli Aynasız Kameraları listeledik. Keyifli okumalar dilerim..

En İyisi: Sony Alpha a6000 Aynasız Dijital Fotoğraf Makinesi

Sony Alpha a6000 Aynasız kamera her şeyden önce hız odaklı tasarlanmış. Sadece bir saniyede 11 fotoğraf çekebiliyor. Bu üstün kamera 24,3 megapiksel kamerası ile adeta büyülüyor. (Büyütmeler için ideal) Ve dünyanın en hızlı otomatik netlemesine sahiptir, böylece  önemli çekimleriniz de bir ayrıntıyı kaçırmazsınız. İki hızlı erişim kadranı, flaş ayarlarında değişiklik yapmanızı sağlar; böylece hızlı değişen bir ortama adapte olabilir veya aynı çekimde farklı ayarları deneyebilirsiniz. Kompakt ve hafif olan Sony, A6000’in tipik bir DSLR’nin boyutunun ve ağırlığının yarısı kadar olmasına rağmen, aynı boyutta APS-C görüntü sensörüne sahip olması, taşınabilirlik için kaliteden ödün vermeniz gerekmediğini kanıtlıyor. Her şeyi yapabilen bir kamera için lensleri veya montaj sistemini değiştirebilirsiniz.

En İyi Bütçe: Canon EOS M10 Aynasız Kamera Seti

EOS M10 kamera, Canon’u Dünya’nın her yerindeki fotoğrafçılar tarafından güvenilen bir marka yapan güç ve görüntü kalitesiyle hafif ve kompakt bir tasarımla birleştiriyor. EOS M10, 18.0 megapiksel CMOS (APS-C) sensörüne ve DIGIC görüntü işlemcisine sahip olup, M10, ışık ideal seviye de olmasa bile fotoğraflarda keskin ayrıntılar çekmenize yardımcı olur. M10, Canon tarafından DSLR fotoğraf makineleri için yapılan EF-M, EF ve EF-S lenslerle de uyumludur, bu da çok çeşitli türde çekimler elde etmenize yardımcı olacak çok yönlü bir gövde olmasını sağlar. Ayrıca M10, yeni kameralarının tüm özelliklerini öğrenmeye çalışan daha yeni DSLR kullanıcıları için gerçekten harika olan, kullanımı kolay ve otomatik ayarlarla birlikte gelir. Creative Assist, kullanıcıların parlaklığı, arka plan bulanıklığını, rengin canlılığını, kontrastı, sıcaklığı ve hatta filtre efektlerini ayarlamasına yardımcı olabilir. 3.0 eğilebilir LCD monitördeki dahili sezgisel dokunmatik ekran, harika özçekimler yakalamayı veya odağı ayarlamayı da kolaylaştırır.

Acemiler için En İyisi: Sony a5100 16-50mm Aynasız Dijital Fotoğraf Makinesi

Aynasız kamera Dünyasın da yeni misiniz? Sony a5100 ile uyum sağlamanıza yardımcı olun. Çekimlerinizi çerçevelemenize (ya da harika bir özçekim elde etmenize) yardımcı olan 3 inçlik kullanışlı bir LCD ekrana sahiptir. Dahili PlayMemories Camera uygulamalarını kullanarak kameranızın özellikleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ayarlarınızı, elde etmeye çalıştığınız çekim türüne göre otomatik olarak kayıt altına alır. – portre, detaylı yakın çekimler, spor fotoğrafları, zaman atlamalı veya hareketli çekimlerdeki her şey. Daha da iyisi, yerleşik Wi-Fi, hızlı düzenleme ve paylaşım için fotoğrafları doğrudan akıllı telefonunuza veya tabletinize paylaşabileceğiniz anlamına gelir. Bağlamak çok kolaydır – fotoğraf makinenizi bağlamak için kullandığınız uyumlu NFC cihazına dokunmanız yeterlidir. Telefonunuzda veya tabletinizin ekranında bir görüntüyü bile çerçeveleyebilir, ardından fotoğraf çekmek için fotoğraf makinesinin deklanşörünü tıklayabilirsiniz, bu da acemiler için en sevdikleri çekimleri nasıl ayarlayabileceklerini öğrenmeye yardımcı olur. Sony A5100 yeni başlayanlar için iyi olabilir, ancak performansta da düşük değil. Son derece hızlı otomatik odaklama, 179 AF noktası ve 6 fps, ayrıca güzel fotoğraflar için 24,3 megapiksel çözünürlüğe sahip.

Sıradan Fotoğrafçılar için En İyisi: Panasonic LUMIX DMC-G7KS DSLM

Sıradan veya ilk kez fotoğraf çekenler için mükemmel bir seçim bulmaya çalışırken, cebinizi de yakmayacak, bütçeye göre harika fotoğraflar ve videolar çekecek bir şey isteyeceksiniz. Aynasız kamera kategorisinde, en iyi seçim Panasonic LUMIX DMC-G7KS. DMC-G7KS, normalde daha büyük DSLR fotoğraf makinelerinde bulacağınız görüntüleri üreten 16 megapiksel sensöre ve akıllı görüntü işleme özelliğine sahiptir. Ayrıca, fotoğraflarınızı çerçevelemek için yüksek çözünürlüklü bir OLED vizörüne sahiptir veya istediğiniz açıyı elde etmek için eğilebilir ve döner üç inçlik LCD dokunmatik ekranı kullanabilirsiniz. Sevdiğimiz bir diğer şey: 4K HD video kaydederken seri çekim fotoğraflar çekebiliyorsunuz, böylece neye ya da nerede çekim yapıyor olursanız olun, mükemmel bir fotoğraf elde edebilirsiniz.

Geri kullanım yorumunda bulunan kullanıcılar “bu fotoğraf makinesine aşık oldular, özellikle mükemmel resim kalitesi ve 4K video çekimi için büyük övgüler aldı”. Ayrıca bu kameranın, portreler, manzaralar ve vahşi yaşam gibi çeşitli çekim durumları için mükemmel çalıştığını belirtmişlerdir.

En İyi Destek: Canon EOS R Aynasız

Özelleştirilebilir EOS R, Canon’un, yıllar önce Sony Alpha’nın öncülüğünü yaptığı, aynasız kameranın pazardaki başarısına verdiği tepkidir. Kamera tam kare 30.3MP CMOS sensöre ve 1D X Mark II’nin Dual Pixel CMOS AF’sine sahip faz farkı tespit sistemine sahiptir. Sonuç? Çerçevenin yüzde 88’ini yatay ve yüzde 100’ünü kapsayan toplam 5.655 odak pozisyonu. Daha uzun bir an yakalamak istiyorsanız bundan iyisi kesinlikle daha üretilmedi. Kamera aynı zaman da güçlü video kayıt özelliklerine sahiptir: 4: 2: 0 8-bit’de Rec ile dahili olarak kayıt yapabilir. 709 renk uzayı ve harici olarak 4: 2: 2’de 10 bit ile Rec. 2020.

12 pimli bir bağlantıya sahip olan kamera, piyasadaki en iyilerinden bazıları olan 100 ila 40.000 ISO aralığına sahip ve düşük ışıkta veya gece çekimleri için mükemmel olan -6EV’ye kadar otomatik netleme yapabiliyor. Bununla birlikte, rakiplerinin çoğunda bulunabilecek vücut içi görüntü dengelemesi eksiktir.

Profesyoneller için En İyisi: Panasonic Lumix DC-GH5

Panasonic’ten Lumix DC-GH5 profesyonel kullanım için tasarlanmıştır. Kompakt boyutuyla safra, daha büyük DSLR fotoğraf makineleriyle rekabet edebiliyor.

Mikro dörtte üçlü montaj çok çeşitli objektifler, onlarla kameranızı isteğe göre sıralayabilir. Lumix’in 20.3 megapiksel özelliği, yüksek kaliteli fotoğraflar çeker ve vücut içi stabilizasyon, hatta kamera sarsılsa bile hiç bir netlik kaybı yaşamıyor, hem fotoğrafların hem de videoların harika görünmesini sağlar. Kamera gövdesi aynı zamanda çoklu olarak ayarlanmıştır, profesyonel kontrollere ve kişiselleştirme yeteneklerine sahip olan bir dizi fiziksel kontrol içerir. Çift SD kart yuvası, tüm fotoğraflarınız ve hatta 4K video çekimleriniz için bol miktarda depolama alanı sağlar.

Video dan bahseden Panasonic Lumix DC-GH5, 60fps’de 4K video çekebiliyor. Ayrıca 10 bit 4: 2: 2 kayıt ve HDMI çıkışı var. Hareketsiz veya hareketli görüntüler olsun, bu kamera beklediğiniz profesyonel odaklı görüntüler alıyor.

Video İçin En İyi: Nikon Z6

Mükemmel çekimi hak ediyorsun  ve Nikon yardım etmek istiyor. Yeni Z6, 12 kare /sn çekim hızında ve 24 MP tam kare bir sensörle karşılayan kompakt, oldukça güçlü bir kamera. Kısa 16mm flanş sırt mesafesiyle Z6, küçük ve kullanımı kolaydır ve aynı zamanda şarjı da kolaydır: standart bir USB-C bağlantısıyla şarj edilebilen ilk tam çerçeve Nikon kameradır. Hibrit otomatik netleme gibi yeni özellikler, net, etkileyici görüntüler için odak düzlemi faz algılamalı AF ve kontrast algılamalı AF arasında otomatik olarak geçiş yapar ve Otomatik Alan AF, hareket halindeyken veya kalabalıktayken bile konumunuzun yüzünü izlemenizi sağlar.

Z6 sinematik 16: 9 4K UHD / 30p video çekebiliyor ve tam çözünürlüklü fotoğraflar Aralıklı Zamanlayıcı kullanılarak yakalayarak 4K filme dönüştürülebiliyor. Projeniz ne olursa olsun, netleme modları, pozlama ve VR ayarları gibi tüm bilgiler vizörünü kişiselleştirilebilir menüsünde kolayca bulunabilir ve size tam kontrol sağlar.

Seyahat için En İyi: Panasonic Lumix G9

Panasonic Lumix G9, her şeyi iyi bir şekilde yapabilen ve her şeyi tamamlayan aynasız bir fotoğraf makinesi olan Panasonic Lumix G9, gezginler için akıllıca bir seçim yapıyor. Sık sık yolda olan bir fotoğrafçıysanız ya da unutulmaz anıları yakalamak isteyen bir tatilciyseniz, kompakt, hızlı ve üstün bir dengeye sahip bir kamera istersiniz. Lumix G9 bu faturaya uyuyor.

Ultra hızlı 0,04 saniyelik otomatik netleme kilidi, hızlı hareket eden nesneleri yakalarken, beş eksenli jiroskop, ivmeölçer ve görüntü sensörleri daha fazla dengeleme için bir araya gelerek “titrek” fotoğrafları engeller. Ek stabilite için, isteğe bağlı bir dikey tutuş hem artırılmış kontrol sağlar hem de 20,3 megapiksel sensörle çekilen tüm görüntüler ve videolar için pil ömrünü iki katına çıkarır. Kameranın 0.83x OLED optik tünel vizörü de yararlı bir özelliktir, çünkü çekim yapmak için her zaman arkadaki ekrana güvenmenize gerek yoktur. Söylendiği gibi, tamamen eklemli üç inç LCD ekran, özçekimler için veya zor bir açıdan çekimler yapmak için kullanışlıdır. Çift SD bellek kartı yuvası, Bluetooth ve Wi-Fi özellikleri, gezginlerin istedikleri tüm fotoğrafları ve videoları yakalayabilmelerini ve ardından arkadaşlarınızla ve ailenizle anında paylaşmak için onları bir bilgisayara veya mobil cihaza aktarabilmelerini sağlar.

En İyi Lens Sistemi: Fujifilm X-T20 Aynasız Dijital Fotoğraf Makinesi

Fujifilm X-T20, bugün piyasadaki en yeni ve en etkileyici aynasız kameralardan biridir. Birincisi, üstün görüntü kalitesi sağlayan ve otomatik netleme izleme ve seri çekim modları için yüksek tepki süreleri sunan 24.3 megapiksel X-Trans CMOS III APS-C sensörüne sahip. Daha sonra, enstantane hızı, pozlama telafisi ve sürüş için manuel aramalarla mükemmel bir kontrol kurulumuna sahiptir. Kameranın tüm zor işleri yapmasını istiyorsanız, güzel fotoğraflar çekecek gelişmiş bir SR Otomatik modu da vardır.

Şimdi merceklerden konuşalım. Fujifilm, farklı kameralarında çalışan bir ekosistem ve lens sistemi oluşturmak için çok zaman ve çaba harcadı. X-T20, hobi veya profesyonel bir fotoğrafçı olmanız farketmeksizin mükemmel ekipman kurulumunu sunan şaşırtıcı X Mount Lensleriyle çalışır

En İyi Full Frame: Sony Alpha A9

Sony’nin amiral gemisi – aynasız kamerası Alpha A9, en iyi DSLR’lere rakip olan yüksek performanslı, tam kare bir tetikçidir. Profesyonel düzeyde sonuçlar elde etmek için 24,2 megapiksel olan 35mm EXMOR RS CMOS sensör ve göze çarpan 693 faz algılama noktası, otomatik netleme sisteminin nesnelerinizi mükemmel netlikte yakalamasına yardımcı olur (her türlü hareketli fotoğrafçılık için bir nimet). Başka bir profesyonel: Sony’nin Bionz X görüntü işlemcisi, A9’ın 362 çekim için seri çekim modunda 20fps RAW çekim yapmasını sağlar. Yani, hıza öncelik veren bir tür fotoğrafçıysanız, bu büyük bir satış noktasıdır.

Sessiz ortamlarda çalışması gereken profesyoneller (ör. Düğün ve etkinlik fotoğrafçıları) elektronik panjurun büyük bir sessiz ile çalışmasını takdir edeceksiniz. Ayrıca çift SD kart yuvası ile tüm resimleriniz için bol miktarda depolama alanı bulunduruyor. 4K video özelliği de olan Alpha A9, ile özel anlarınızı daha özel kılacak. Çok çeşitli lensler bu kamerayı çok yönlü ve her türlü çekim için uygun hale getirir. Ve beklenmedik şekilde ölmekte olan bataryanız için endişelenmenize gerek yok. Alpha A9, tek bir şarjla 480 adede kadar fotoğraf çerçevesini kaldırabilir; ayrıca, ayrı olarak satın alınan bir dikey tutma aksesuarı ile pil ömrünü daha da artırabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.