Az Kalorili ve Besleyici En İyi Kahvaltı Tarifleri

0

Az Kalorili ve Besleyici En İyi Kahvaltı Tarifleri

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte kadınlar başta olmak üzere tüm herkeste kilo verme ve fit görünme çabası da beraberinde geldi. Günün en önemli öğünü olan kahvaltı, hem zinde olmanın hem de sağlıklı tarifler içermesi durumunda kilo vermenin en önemli adımıdır. Bu nedenle de sizler için az kalorili ve besleyici en iyi kahvaltı tarifleri listesini hazırladık.

En iyi Kahvaltı Tarifleri: Kakaolu Yulaf Ezmesi

Yulaf, zengin içeriği ve tok tutma özelliği sayesi ile birlikte son dönemlerin en iyi kahvaltı tariflerinden biri olmaya devam ediyor. Birbirinden farklı tarifin yapılabildiği yulafın, en tercih edilen hâli ise kakaolu olanıdır. Bunun için,

en iyi kahvaltı tarifleri

  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yulaf
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • Tercihe göre 1 tatlı kaşığı bal
  • Damak tadına göre meyveler
  • Tercih edilirse 1 tatlı kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
  • Fındık, fıstık, badem, ceviz ya da tohumlar

İlk önce bir pişirme tenceresinin içerisine sütü ve yulafı ekleyin. Hafif kıvam almaya başladığında kakaoyu de ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Lapa kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın ve soğumasını bekleyin. Dilerseniz sıcak da tüketebilirsiniz. Kalan malzemeleri kendi zevkinize göre ekleyebilir ve tüketebilirsiniz.

Muzlu Pancake

en iyi kahvaltı tarifleri

Hem lezzeti hem de doyuruculuğuyla, kahvaltı yapmaya vakit bulan kişiler için ilk tercihlerden biri de pancake olmaktadır. Muzlu pancake için gerekli olan malzemeler ve hazırlanışı şu şekildedir;

 

 

  • 2 adet orta boy yumurta
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 muz
  • Yarım çay kaşığı şekerli vanilin

Tüm malzemeleri bir karıştırma kabının içerisine alın ve hamur kıvamına getirin. Isıttığınız tavayı çok az yağ döküp peçete ile silin. Hamurlarınızı dilediğiniz büyüklükte dökün. Hamurların üzeri göz göz olduktan sonra tersini çevirin ve tüm hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın. Hazırlanan pancakeler üzerine dilediğiniz tatlandırıcıyı ve meyveyi ekleyerek tüketebilirsiniz.

En iyi Kahvaltı Tarifleri: Smoothie

en iyi kahvaltı tarifleri

Diyet yapmanın ve sağlıklı beslenmenin en bilinen yolu hiç şüphesiz ki smoothilerdir. Bunun için belirli bir tarifi uygulamanın yanı sıra, dilediğiniz tarifleri oluşturabilirsiniz. İstediğiniz meyveleri; süt, yoğurt ya da kefir gibi sıvılarla birleştirebilir ve hatta doyuruculuğu için yulaf ezmesi gibi tahıllardan da destek alabilirsiniz. İçerisine koyacağınız meyvelerin, yağ yakma özelliği olanlardan seçmeniz çok daha doğru olacaktır. Tüm bunlarla birlikte hem zamanı olmayan hem de zayıflamak isteyen kişiler için 5 dakikada oldukça doyurucu bir kahvaltı hazırlamak mümkündür.

Bunlar da ilginizi çekebilir https://www.eniyilerlistesi.com/pratik-kahvalti-tarifleri-en-iyi-tarifler/

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.