Dünya Genelinde En İyi Hastaneler

0

Kendiniz veya aileniz için en iyi bakımı elde etmek için ne kadar ileri gidersiniz? Bu liste, okuyucularımızın tıbbın geleceğini şekillendiren ve dünyadaki önde gelen hastaneleri keşfetmelerine yardımcı olmaktadır. En İyi Hastaneler hangileridir?

1. Mayo Kliniği

Minnesota merkezli Mayo Kliniği, 150 yılı aşkın bir süredir hastalara kapsamlı tıbbi bakım sağlalıyor. Şimdi Arizona, Florida ve Minnesota’daki merkezlerin yanı sıra beş eyalette 19’un üzerinde hastanenin bulunduğu sağlık sistemi yılda 1.3 milyondan fazla kişiye hizmet veriyor. Alix Tıp Okulu ve tıp araştırma merkezlerinden oluşan ve tüm tıp topluluğu için hayati bir yenilik sağlayan, eşsiz bir eğitim kolu. Bu, mükemmel hasta desteği ile birlikte, Mayo Clinic EnİyiylerListesinin’in 2019 yılındaki en iyi hastanesi seçildi.

2. Cleveland Kliniği

Dünyanın ilk  yüz nakli bölgesi olan Cleveland Kliniği, 2017 yılında ABD, Kanada ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki hastanelerde 7,6 milyondan fazla hasta ziyaretiyle dünyanın en büyük sağlık sağlayıcıları arasında yer almaktadır. Miller Ailesi Kalp ve Damar Hastalıkları Enstitüsü’ndeki Kalp ve Kalp Cerrahisi programı, 1995’ten beri her yıl Amerika’da en iyi seçildi. Klinik hizmetleri tek bir hastalığın etrafında birleştiren hasta merkezi enstitüleriyle örgütleyen ilk büyük tıp merkezi oldu. Ayrıca, 10 yıl boyunca, hasta deneyimi kalitesinin dijital tıbbi alanla entegrasyonu için dünyanın en büyük konferansı olan Hasta Deneyimi: Empathy & Innovation Summit’e ev sahipliği yaptı.

3. Singapur Genel Hastanesi


1821’de kurulan Singapur’daki en eski hastanedir. Singapur Nehri kıyısındaki bir İngiliz imparatorluk hastanesinden, her yıl 1 milyondan fazla hastaya hizmet veren ada ülkesinin en büyük sağlık sistemine dönüşmüştür. Yardımcı kampüs içi uzman merkezlerine sahip üçüncü bir sevk hastanesi olarak SGH, hastalar için uygun bakım sağlar, hasta odaklı klinik araştırmalara öncülük eder ve hem öğrenciler hem de tıp uzmanları için lisansüstü eğitim eğitimi için lisans sağlar. 2010 yılında Amerikan Hemşireler Sertifika Merkezi tarafından verilen Hemşirelik mükemmelliği için Magnet ismini alan ilk Asya hastanesiydi.

4. Johns Hopkins Hastanesi


1800’lerin sonlarında bankacı, hayırsever ve kölelik karşıtı tarafından kurulan Baltimore merkezli kurum, Amerika’daki en yüksek dereceli tıp fakültesi olan (John Harvard Medical School’dan sonra), Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne ev sahipliği yapıyor. Dünyadaki en gelişmiş klinik araştırmasına sahip. Altı akademik ve ticari hastane, dört sağlık ve cerrahi merkezi ve 40’ın üzerinde hasta bakım merkezi vardır. Hastanenin sağlık sistemi yılda 3 milyona kadar hasta almaktadır. Nöroşirürji ve çocuk psikiyatrisinde liderdir. Hopkins Cinsiyet Kimlik Kliniği aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nde erkek-kadın yeniden atama ameliyatını tamamlayan ilk kişi oldu. Ayrıca ülkemizde Anadolo Hastenesi ile bir partnerliği bulunmakta.

5. Charité


Berlin’deki Humboldt Üniversitesi ve Freie Universität Berlin ile bağlantılı bu araştırma merkezli üniversite hastanesinde, disiplinler arası işbirliği ile hasta odaklı araştırmalara ayrılmış 1000’den fazla proje üzerinde çalışan 13.700 çalışan (Almanya’nın Nobel ödüllü fizyotörlerinin yarısı dahil) çalışıyor. Bir hastane olarak, 2010’da üçüncülüğünü kutlayan Charité, biyoteknolojik inovasyonun zirvesinde, biyoteknoloji başlangıç laboratuvarları, danışmanlık rolleri ve teknoloji ve tıbbın yakınsamasına odaklanan iş girişimleriyle birlikte.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.